Biblioteca de Sant Julià de Vilatorta

Espais reciclats
Sant Julià de Vilatorta, 2018-
Encàrrec:  Diputació de Barcelona
Superfície d’actuació:  643 m2
Fase:  projecte executiu
Imatges:  vimworks

The two upper floors of the Noah's Ark building are being rehabilitated to host the new municipal library, creating in the ground floor an access space shared with the current local medical center.

The project  opens the intermediate floor, to eliminate the problems of height of the upper floor and provide all the spaces of the library with natural light and crossed views, and at the same time, revaluate the current roof. The program is arranged respecting the current bays, with a central room that becomes a 'wildcard space' that in relation to the other spaces multiplies the functionality (support spaces, event room, training space, etc.).

The project also proposes the arrangement of the outdoor access area, improving accessibility and giving the building  a new image of representativeness according to a public facility.

Premis: 
1er premi concurs obert
Biblioteca St. Julià de Vilatorta
Biblioteca St. Julià de Vilatorta
edifici arca de noé rehabilitació